Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Munkatapasztalat

IMS Consulting

Teljeskörű tartalomfejlesztés az Adobe Captivate szerkesztővel. Narrációk, szövegek, képek, ábrák, tesztek, illusztrálás, videók és google earth videók készítése és tananyagba szerkesztése. 

Auchan Magyarország Kft.

Az Auchan képzési rendszerében tantermi tréningek és eLearning képzések vannak, valamint a kettő ötvözetéből álló u.n. blended learning. Az egyik feladatom a tantermi képzések/tréningek tartalomfrisítése volt - együttműködésben az adott területek szakmai menedzsereivel vagy felkért szakértőkkel. Ezekhez a térningekhez power point przentációkat szerkesztettem, a trénerek számára forgatókönyveket írtam és segédanyagokat készítettem. Munkám során napi kapcsolatban voltam az oktatókkal és a "belső megrendelőkkel", az adott szakmákkal, valamint a vállalat vezetőivel is.

A térningek közül az alábbiakat tartottam:

 • Auchan kultúra
 • Képzések az Auchannál
 • Oktatók továbbképzése
 • Hogyan vezessünk értekezletet?
 • Hogyan tartsunk továbbképzést?
 • Sikerünk titka
 • Kereskedelem

Az oktatás szervezése éves program szerint zajlott, amit a minden évben kiadott képzési katalógus alapján állítottunk össze. Az áruházi képzésekre épültek a képzési központ által szervezett és ellenőrzött képzések. Ezek ugynevezett iskolákba szerveződtek, a vállalati hierarchia alapján.

 • Alapképzések (mindenki számára)
 • Szakmai és termékismereti képzések (tevékenységi területenként bontva)
 • Menedzseri és szenior menedzseri képzések (minden kinevezett menedzsernek)
 • Igazgatói képzések

A szenior és az igazgatói képzések esetében nemcsak tartalomfejlesztő, hanem oktatásszervező is voltam.

A vállalat Moodle keretrendszerét 2010-ben hoztam létre. Ezt követően rendszergazdai és tananyagfejlesztői feladatot láttam el. Üzemeltettem a keretrendszert, segítettem a vállalati bevezetését és használatát egy Help Desk szolgáltatás ellátásával és ellenőriztem az áruházakban lévő tanulói pontokon lévő számítógépeket és azok programjait. Három fajta eLearning modult készítettem.

 • Saját szerkesztésű modulok a Mooodle HTML szerkesztőjével
 • Francia, olasz és spanyol eLearning modulok honosított verziói
 • Külső szolgáltatók által készített modulok

A saját készítésű modulok esetében a szövegírás mellett a fényképezést, az ábrakészítést, a tesztírást, és az egyszerűbb animációk készítését is én végeztem. A honosított moduloknál fordítottam és lektoráltam spanyol, francia, orosz és olasz modulokat. A szolgáltatók által készített modulok teljes gyártási folyamatát felügyeltem, szerződéskötéstől a teljesítésig.  

Mind a tantermi, mind az eLEarning képzésekről havi, negyedéves és éves jelentéseket készítettem, célcsoport statisztikákat vezettem.  A felügyelt létszám 7200 fő volt.

Siker: az eLearning bevezetése a vállalatnál és a teljes képzési ciklus elveinek a használata a munkámban.

 Infografika a tevékenységeimről:

auchan_kepzesi-vezeto_jzs.jpg

 

 

  
 
Eduweb Multimédia Zrt. 
 
Az eLearning tananyagfejlesztések szerződött ügyfelek számára történtek. Kiemelt feladatom volt a Magyar Bíróképző Akadémia számára fejlesztett 14 tananyagos eLearning képzés létrehozása, amelyben jogi tárgyak, kommunikáció és ügyfélkezelés valamint idegen nyelvi kurzusok is szerepeltek. A tananyagfejlesztési munkákat kordináltam.   

eduweb.jpg

 
 
  
Magyar Telekom Képzési és Tudásmenedzsment Igazgatóság 
 
A Telekomnál a távoktatást és a tréningeket bonyolító 8 fős csapatban dolgoztam, mint tudásmenedzser. Ebben a munkakörben a tevékenységem projekt alapú volt.  A felügyelt létszám a  vállalatnál 6000 fő felett volt.
 
eLearning projektek - A tananyagfejlesztések belső vállalati igényekre és külső megrendelői igényekre történtek. A belső képzések jellemzően szakmai, a külső megrendelések pedig komplex jellegűek voltak. (magyarorszag.hu elektronikus ügyfélkapu oktató anyaga, üzletkötői tananyagok, marketing anyagok). A tananyagfejlesztésbe döntően a tartalom létrehozásával, szerkesztésével és lektorálással kapcsolódtam be. (Szöveg, kép, mozgókép). Kiemelten sikeres projetjeim voltak az Üzletkötői képzés a vállalat számára és az antibiotikumokról szóló tananyag a Sanofi Aventis számára.  
 
Oktatási projektek - Az Igazgatóság foglalkozott know how értékesítéssel is. A távoktatásról elméleti és gyakorlati (best practice) képzéseket tartottunk. Kiemelt ügyfeleink voltak a Paksi Atomerőmű, az Axel Springer, Generali biztosító és Sanofi gyógyszergyár. Ilyen alkalmakkor több napos betanító tréningeken módszertani és gyakorlati képzéseket tartottam a megrendelők számára.
 
Tudományszervezési projekt - A vállalat kiterjedt felsőoktatási partnerkapcsolatokkal rendelkezett és egyben működtette a Mindentudás Egyeteme Kht-t is. Az egyetemekkel intenzív kapcsolatot tartottunk. A közös pályázatoktól a hallgatók képzéséig sokszínű tevékenység volt jellemző. Ezen feladatok szervezése, bonyolítása és adminisztrálása volt a feladatom. Sikeres szerződéseim és kapcsolatok kiépítése: ELTE PPK, CEU, BME TTK matematikai intézet.
 
Oktatásszervezés - A vállalatnál közel 6000 munkatárs képzéseit felügyeltük. Kezeltük az oktatási és információs rendszerben (iOIR) jelentkező igényeket. Az eLearening rendszert használók számára Help Desk szolgáltatás biztosítottunk ügyeleti rendszerben. A munkatársak tanulási, technikai és adminisztrációs kérésekkel fordulhattak hozzánk. Sikeres projekt: Bevezettük a Confluence tartalommegosztó alkalmazást. (Egy wiki alapú tartalommegosztó program, amely projektek vezetésére alkalmas és gyors tartalom adminisztrációt tesz lehetővé).    

telekom.jpg

 A Magyar Telekom 2007-ben megszüntette a Mindentudás Egyetemének a támogatását és felszámolta a vállalti képzéseit ellátó Képzés és Tudásmenedzsment Igazgatóságot. 
 
 
 
 
A Kodolányi János Főiskolán tudományos munkatársként kezdtem dolgozni a turizmus tanszéken. Amikor 2004-ben a főiskolán elindult a távoktatási program, akkor tanszéki összekötőként bekapcsolódtam a távoktatási iroda feladataiba. Itt tananyagfejlesztőként dolgoztam. Mivel egyre nagyobb volumenben folyt a munka a feladataim egyre inkább ide kötöttek. A tananyagfejlesztés minden feladatában részt vettem. A feladatok összetettsége és fejlődési lehetőség által motiválva beiratkoztam az ELTE PPK pedagógia szakára, ahol a felnőttképzést és az eLearning módszertanát és perspektíváit tanulmányoztam kiemelten. Szakdolgozatomat is ebben a témakörben készítettem el. Sikeres feladatunk volt: a teljes gazdálkodási és turisztikai szak eLearning alapú távoktatássá fejlesztése, akreditáltatása és elindítása.
 

kjf_logo.jpg

 
 
 
  
 
Korábbi munkahelyem és a városfejlesztési projektekben való részvételem miatt felkértek a BME GTK Szociológia és Kommunikáció tanszékén a település- és városmarketing tárgy oktatására. Itt az oktatás mellett részt vettem az OTDK dolgozatok adminisztrálásában, bírálatra való előkészítésében és magam is voltam konzulens a témámban. Sikeres tevékenységeim: a tanszék pályázati munkáiba való bekapcsolódás szakértőként és ügyintézőként, illetve a nagyfokú érdeklődés a szemináriumjaim iránt

bme.jpg